Underkategorier

 

Frognerparken

Frognerparken er egentlig to parker, som besluttet i 1997. Frognerparken er det som er igjen når du trekker fra den andre parken, altså Vigelandsparken.


Foto: torbus @ Flickr

Hva er Frognerparken?

Områdene rundt Frognerbekken, altså Frognerdalen, Den engelske park, Vestre Gravlund og Nordjordet, inngår også i Frognerparken. Sportsanleggene Frogner Stadion, Frognerbadet og Frogner Tennis er også innlemmet i Frognerparken.

Delen av Frognerparken med skulpturer og Frognerdammene er derimot ikke Frognerparken, men Vigelandsparken. Mange tar feil av hva som er Frognerparken og hva som er Vigelandsparken, men huskeregelen er altså at Vigelandsparken ligger i midtaksen av Frognerparken.

Frodige Frognerparken

Norges største samling med roser ligger i Frognerparken. Totalt er det cirka 14 000 roser fordelt på 150 forskjellige arter. Trærne i Frognerparken er også en unik blanding, med blant annet valnøtt-trær, alm- og lindtrær som er over 250 år gamle, magnolia, gingko og mammuttrær.


Foto: Harvey Barrison

Frognerparken er det første norske grøntanlegget som har fått det nordiske kvalitetsstempelet Green Space Award.

Hva kan man gjøre i Frognerparken?

Grille, sole seg og bade er bare noen av tingene man kan gjøre i Frognerparken. Vi har samlet noen forslag til hva man kan gjøre i Frognerparken på siden ”Aktiviteter i Frognerparken/Vigelandsparken”.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: